Відкриття ХIII з’їзду педіатрів України „Актуальні проблеми педіатрії”

13-сьезд-педиатров-111 жовтня 2016 р. в Українському Домі (Київ, Хрещатик 2) відбулось урочисте відкриття ХIII з’їзду педіатрів України „Актуальні проблеми педіатрії”. На заході зібрались педіатри зі всієї країни.

На відкритті з промовою виступили президент Асоціації педіатрів України, академік Національної Академії  медичних наук України, доктор медичних наук, професор Антипкін Юрій Геннадійович, в якій він зазначив позицію Асоціації педіатрів щодо стану медичної галузі України, та висловив подяку всім лікарям, які надають медичну допомогу дітям.

Також у відкритті прийняли участь почесні гості з’їзду:

депутат Верховної Ради України VIII скликання Березенко Сергій Іванович, який в свої промові підкреслив, що педіатрія повинна залишитись в первинній ланці медицини. Діти мають право на кваліфіковану, професійну медичну допомогу, але на жаль сімейні лікарі сьогодні не готові професійно лікувати дітей, особливо немовлят. Також приділив увагу питанням заробітної платні і проблемам надання паліативної допомоги дітям.

Президент Національної академії медичних наук України, академік  Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор Цимбалюк Віталій Іванович який зазначив про великі досягнення Академії не дивлячись на труднощі фінансування і перспективи розвитку української практичної медицини і науки.

В рамках вступної частини відбулось також нагородження провідних науковців та практичних лікарів у педіатричній сфері.

Надалі почалась науково-практична частина, в рамках якої прозвучали доповіді провідних спеціалістів по різним напрямам педіатрії.