Тетяна Знаменська: «Україні є чим пишатися в сфері неонатології»

dsc_8471Доктор медичних наук, професор, заступник директора по перинатальній медицині ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України», президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація неонатологів України» Тетяна Костянтинівна Знаменська – не тільки талановитий лікар і вчений, а й , перш за все, яскравий лідер. Вона багато в чому може служити прикладом керівника нового типу з професійного середовища, про важливість якого зараз так часто говорять в зв’язку з підготовкою системних реформ в медицині.

За плечима Тетяни Знам’янської – колосальний практичний досвід побудови високоефективної професійної асоціації. Адже саме профільні медичні асоціації є основою найбільш успішних медичних моделей в розвинених країнах світу – як приклад можна привести Німеччину і США.
Сьогодні, коли більшість українських медиків перебувають у складній ситуації, Асоціація неонатологів України під керівництвом Тетяни Костянтинівни оперативно реагує на виклики нашого проблемного часу, консолідує колег, знаходить неординарні рішення і будує ефективну перинатальну службу в умовах мізерного бюджетного фінансування, бюрократизму, дефіциту кваліфікованих кадрів.

29 вересня 2016 на МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «СТРАТЕГІЇ СТАНДАРТИЗАЦІЇ ПЕРИНАТАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ПЕРЕДЧАСНО народженим дітям В УКРАЇНІ. ДОСЯГНЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ » д.м.н., професор Знаменська Т.К. виступить доповіддю «Роль Асоціації неонатологів України в реформуванні медицини на сучасному етапі»

Детальніше http://pediatrics-ua.com/neonatologiya